Příprava:
Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, pokapeme
olejem a posypeme solí, pepřem a paprikou. Necháme je chvíli odležet a zatím
nakrájíme cibuli, kterou zpěníme v kastrolu na tuku. K cibuli přidáme
papriky nakrájené na plátky, spařená a oloupaná rajčata a nakonec plátky
masa. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut, a pokud je třeba, podléváme vodou
nebo vývarem. Teprve potom přidáme nakrájené houby a dál dusíme za občasného
podlévání.
Když maso změkne, připravíme závar: ve vodě rozmícháme mouku, nalijeme do
kastrolu a 15 minut povaříme, až šťáva zhoustne. Nakonec jídlo ještě
dosolíme, případně obarvíme práškovou paprikou rozmíchanou v trošce oleje.
K dušenému hovězímu na houbách se podává rýže, těstoviny nebo knedlík. |