DUŠENÉ HOVĚZÍ NA HOUBÁCH

      Surovina:  
  250 g zadní hovězí
      5 ks hřibů (případně klouzků, křemenáčů nebo hřibů hnědých)
      2 ks cibule
      2-3 ks zelené papriky
      3 ks rajčata
      2 lžíce hladká mouka
        špetka pepř
      1 lžička paprika
         dle chuti sůl
         dle potřeby hovězí vývar nebo voda na podlévání
       4 lžíce sádlo

 
 
Příprava:
Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, pokapeme olejem a posypeme solí, pepřem a paprikou. Necháme je chvíli odležet a zatím nakrájíme cibuli, kterou zpěníme v kastrolu na tuku. K cibuli přidáme papriky nakrájené na plátky, spařená a oloupaná rajčata a nakonec plátky masa. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut, a pokud je třeba, podléváme vodou nebo vývarem. Teprve potom přidáme nakrájené houby a dál dusíme za občasného podlévání.

Když maso změkne, připravíme závar: ve vodě rozmícháme mouku, nalijeme do kastrolu a 15 minut povaříme, až šťáva zhoustne. Nakonec jídlo ještě dosolíme, případně obarvíme práškovou paprikou rozmíchanou v trošce oleje.

K dušenému hovězímu na houbách se podává rýže, těstoviny nebo knedlík.

                                                   klikni............................