1/ HOUBOVÝ  SALÁT       

 

 3l vody, 6 dg soli dát do varu a přidat 1kg hub / může být i více / ,

vaříme 3min., scedíme a prolijeme studenou vodou.

 

NÁLEV:

3l vody, 6dg soli, 30dg cukru přivést do varu a přidat 1kg paprik nakrájených

na nudle.

Přidat 20 kuliček nového koření a 6 bobkových listů.

Až je paprika poloměkká přidáme 1kg cibule nakrájené na nudle

a 4dl octa.

Vše vaříme do měkka  odstavíme a přidáme uvařené houby,

zamícháme a necháme stát do druhého dne.

Druhý den plníme do sklenic a sterilujeme 3min. při teplotě 80st.

 

2/ HOUBOVÝ SALÁT 

 

INGREDIENCE:

2 kg hub

¾ kg cibule

1 kg paprik

¼ l oleje

60 dg kečupu nebo rajčatového protlaku

35 dg cukru

¼ l octa

3 kávové lžičky soli

1 lžička mletého hřebíčku

3 lžičky Nového mletého koření

1 polévková lžíce mletého pepře

POSTUP:

Houby,cibuli, papriku a polovinu dávky oleje dáme dusit doměkka.

Potom přidáme ostatní ingredience a vše zamícháme.

Dáme do sklenic a přidáme do každé sklenice bobkový list.

 

Sterilujeme 1 hodinu na 100 stupních C.

 

POZNÁMKA: Celý bobkový list bych nedával. Stačila by  čtvrtka.

 

3/ HOUBOVÝ SALÁT:

INGREDIENCE:

Přibližně 1,5 kilogramu čerstvých tvrdých hub (nejlepší je hřib dubový, hřib pravý), 1 kilogram papriky, 0,5 kilogramu cibule, 1 litr vody,

100 mililitrů octa, 120 mililitrů oleje, 100 gramů pískového cukru,

velká sklenice kečupu, 20 gramů soli.

 

POSTUP:

Postup přípravy houbového salátu

Očištěné houby nakrájíme na menší plátky, papriky na nudličky.

Poté houby a papriku zalijeme vodou a necháme přibližně 10 minut povařit a poté scedíme. Zvlášť povaříme na plátky pokrájenou cibuli s octem, cukrem, solí a olejem. Houby zalijeme vychladlým nálevem,

přidáme kečup a vše dobře promícháme. Sklenice po naplnění zavíčkujeme, dobře utěsníme a necháme sterilovat 20 minut při teplotě 85°C.

Houbový salát necháme vychladnout a poté jej po 24 hodinách ještě jednou sterilujeme.

 

4/ HOUBOVÝ SALÁT

 

 

INGREDIENCE:

1kg cibule, 1kg paprik, 1,5 kg hub,30 dkg cukru, 6dkg soli, 1/4 l octa,

1,5 l vody,1 lžička celého pepře, 1 lžička nového koření, 6 lupínků bobkového listu / trochu rozdrtit/ a špetku kmínu.

POSTUP:

Houby rozkrájíme /raději nahrubo / a povaříme, scedíme a necháme vychladnout. Zatím si nakrájíme cibuli na kolečka, papriky na nudličky

a ze zbývajících surovin připravíme nálev. Vychladlé suroviny smícháme

a necháme 24 hodin stát. Pak naplníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při teplotě 80 stupňů Celsia. Záruční doba i 2 roky.

Výborný ke všem pokrmům i jako přesnídávka k pečivu

 

5/ HOUBOVÝ SALÁT

 

INGREDIENCE:

2 kg tvrdších hub

60 g soli

100 ml octa 3 l vody

1 kg cibule

1 kg paprik

Nálev

3 l vody

300 g pískového cukru,

200 ml octa

60 g soli

5 bobkových listů, 20 zrnek pepře

 

POSTUP:

Houby nakrájíme a vaříme je asi 20 min v osolené a okyselené vodě.

Poté je scedíme a propláchneme. Cibuli a papriky nakrájíme a povaříme asi 10 min v nálevu. Všechny suroviny promícháme, naplníme do sklenic, uzavřeme a sterilujeme 20 min. při teplotě 85 stupňů celsia.

 

 

6/ HOUBOVÝ SALÁT

 

INGREDIENCE:

700 g čerstvých hub

5 kuliček pepře

1 bobkový list

2 lžíce octa

1 lžíce oleje

200 g uzeniny

1/4 celeru

2 papriky

3 vejce natvrdo

tatarská omáčka

sůl

 

POSTUP:

Očištěné, nakrájené a omyté houby povaříme asi 10 minut v osolené vodě ochucené lžící octa, lžící oleje, pepřem a bobkovým listem.

Vařené houby vyjmeme cedníkem, dáme okapat a částečně zchlazené vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájené maso, nastrouhaný celer, nadrobno nakrájené papriky, na kostičky nakrájená vejce a promícháme

s tatarskou omáčkou. Necháme krátce rozležet a podáváme s pečivem.

 

7/ HOUBOVÝ SALÁT

 

INGREDIENCE:

1 kg hub
1/2 kg paprik
1/2 kg cibule

Nálev na 1 kg hub:

1,5 l vody
1/2 l octa
40g soli
200 g cukru
6 ks umělého sladidla
2 ks bobkového listu
12 ks nového koření
4 celé pepře

 

Zpet