HOUBOVÁ ROLÁDA Z BRAMBORÁKU

Velmi dobré!

Připravíme klasickou houbovou smaženici (nejlepší je ze směsi).

Mezitím, co chladne, uděláme "těsto" na obyčejný bramborák se vším,

co do něj patří. Pak je rozetřeme na vymazanou  větší pánev do nepříliš silné placky a usmažíme po jedné straně. Poté celou placku opatrně obrátíme (neměla by se potrhat) tak, aby neosmažená strana byla na plechu, ta se zlatavou kůrčičkou nahoře. Kůrčičku potřeme vychladlou smaženicí a necháme osmažit spodní stranu.

Ještě za horka (vychladlá by se lámala) placku svineme do podoby rolády. Je vynikající jak teplá, tak za studena - ale zpravidla pro velký zájem strávníků nikdy vychladnout nestačí.

 

Poznámka: Místo placky silné, jsme usmažili klasický bramborák po jedné straně a po jeho otočení jsme navrstvili horkou smaženici a po usmažení druhé strany bramborák stočili jako palačinku.

 

Zpet