CUKETOVÉ SOUDKY

      Surovina:  
    1 větší cuketa (500-600g)
    2 stroužky česneku
  80 g anglické slaniny
    2 cibule
    2 lžíce másla
    2 žampiony
    2 velká rajčata
    1 rohlík
      mletý pepř
      oregano
      olej
      zelená petrželka
  (100 g tvrdého sýra)
                 
Příprava:
Z cukety odstraníme oba kraje a překrájíme ji na špalíčky o výšce asi 3-4 cm. Vnitřek špalíčků vydlabeme tak, aby zůstal u slupky alespoň jeden centimetr dužiny. Získanou hmotu pokrájíme na menší kousky (semena v ní ponecháme, jsou zdravá a chutná!) a promícháme ji s prolisovaným česnekem. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme, žampiony očistíme a také nakrájíme. Na másle všechny připravené suroviny podusíme. Když žampiony měknou, přidáme na kostičky nakrájený rohlík (žemli) a opečeme. Rajčata spaříme, oloupeme, jemně nasekáme a přimícháme ke směsi, kterou ještě osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Zapékací misku vytřeme tukem a vložíme do ní připravené cuketové soudečky těsně jeden vedle druhého. Každý soudeček naplníme připravenou směsí a na povrchu trochu pokapeme olejem. Zapečeme v troubě po dobu asi 20 minut. Před podáváním posypeme zelenou petrželkou nebo můžeme také ke konci zapékání posypat hrubě nastrouhaným tvrdým sýrem.
 

                                                         KLIKNI....................