BRAMBOROVÝ SALÁT S VEJCI A ŘEDKVIČKAMI

        

              Surovina:    
   600 g brambor
       2 vejce
       4 jarní cibulky
   svazek ředkviček
  100 g sójových klíčků
      5 lžic vývaru z kuřete
      3 lžíce vinného octa
         sůl
         pepř
      2 lžíce bílého jogurtu
      6 lžic majolky
                         

                    50 minut

Příprava:
Brambory povaříme ve slupce ve vroucí vodě asi 20 minut. Necháme vychladnout a pak je oloupeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Vejce oloupeme a nasekáme. Zelenou cibulku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičky omyjeme, zbavíme zelených částí a pokrájíme. Pak je krátce povaříme ve vroucí vodě a slijeme. Brambory promícháme s vejci, cibulkou a ředkvičkami, přidáme sójové klíčky. Vývar smícháme s octem a okořeníme. Dresinkem zalijeme salát a necháme jej na chladném místě asi 15 minut uležet. Salát podáváme na míse s bílým pečivem a pivem nebo mlékem.

                                                                      klikni...................